Foodora tarjoaa elämyksiä herkkusuille sekä työtä pyöräläheteille

Vaikka Foodora onkin saanut myös kritiikkiä työolosuhteistaan ja työntekijöilleen tarjoamistaan työehdoista, on se kuitenkin varteenotettava vaihtoehto, jos etsit itsellesi pyörälähetin työtä. Jos Foodora ei ole sinulle vielä tuttu tuttavuus, ei huolta, sillä tämä artikkeli kertoo sinulle yrityksen tiedot pähkinänkuoressa.

Mitä Foodora tarjoaa herkkusuille?

Foodora tarjoaa ruokaa kotiinkuljetuksella. Se kuljettaa kaupunkien suosikkiravintoloiden tuotteita mahdollisimman nopeasti ravintolasta asiakkaalle. Lisäksi se tarjoaa asiakkailleen upeita tarjouksia. Sen valikoimista löytyy niin maailmanluokan ruokatrendejä kuin skandinaavisen keittiön makujakin. Asiakkaat voivat siis tilata Foodoran kautta niin pizzaa, kiinalaista kuin italialaistakin ruokaa, puhumattakaan kaikista muista ruokavaihtoehdoista, joita palvelun valikoimista löytyy. Helsingissä ruokaa voi tilata esimerkiksi Fafa’s-ravintolasta, Moko Marketista, Sushi Forestista, Döner Harjusta taikka O’Learys-ravintolasta. Voit siis nauttia kotiinkuljetettuna vaikkapa pita-leipiä, falafeleja, bageleita, smoothieita, susheja, kebabia taikka burgereita. Tarjolla on myös esimerkiksi aasialaista, kiinalaista, intialaista ja italialaista ruokaa, kasvisruokaa unohtamatta. Jos haluat pysyä ajan tasalla Foodoran upeista tarjouksista, kannattaa tilata sen uutiskirje suoraan omaan sähköpostiin.

Mitä Foodora tarjoaa pyöräläheteille?

Pyöräläheteille Foodora tarjoaa mahdollisuuden liikuntapainotteiseen työhön. Tämän yrityksen kohdalla on kuitenkin tärkeää olla tarkkana työehtojen ja -olojen osalta. Foodora pyrkii tekemään lähettien kanssa freelancer-sopimuksen, ja työntekijän onkin tärkeää tiedostaa, mitä tämä tarkoittaa.

Ensinnäkin se tarkoittaa, sitä, etteivät freelancerin työtunnit ole taatut. Saatat saada työtunteja vaihtelevasti ja joissakin tapauksissa niitä saattaa olla jopa niin vähän, että sinun on vaikea tulla saamallasi palkalla toimeen. Toiseksi freelancerina toimiminen tarkoittaa sitä, että vastaat itse vakuutusturvasi voimassaolosta. Jos joudut työaikana vaikkapa onnettomuuteen, ei Foodora ole tästä vastuussa eikä luultavasti ole edes vakuuttanut sinua onnettomuuden varalta. Kaikki tämä on hyvä tiedostaa ennen kuin allekirjoittaa freelancer-sopimuksen.

Varoituksista huolimatta työ Foodoralla voi kuitenkin olla monelle myös oivallinen mahdollisuus. Ehkäpä olet liikunnasta nauttiva opiskelija, joka tarvitsee kipeästi muutamia työtunteja ja pientä lisäansiota. Tällöin Foodora voi olla hyvä mahdollisuus. Foodoralla työskenteee myös monia siirtolaistaustaisia henkilöitä, jotka eivät välttämättä juurikaan tunne suomalaisia työehtoja. Tämä onkin lisännyt pelkoa siitä, että työntekijöiden työehtoja saatetaan systemaattisesti polkea. Omat oikeudet kannattaa tuntea ja niistä kannattaa pitää kiinni myös pyörälähetin työtehtävissä. Jos siis harkitset pyörälähetin työtehtäviä, ota etukäteen tarkasti selvää, mihin olet sitoutumassa ja millaisin ehdoin.

Pyörälähetin työ voi olla monin tavoin antoisaa. Se antaa tilaisuuden harrastaa liikuntaa työajalla. Tämä auttaa pitämään fysiikan kunnossa. Se antaa myös tilaisuuden hankkia pieniä lisätunteja tekemällä muutamia työtunteja silloin tällöin. Monessa tilanteessa, kuten vaikkapa opintojen ohessa, nämä lisäansiot voivat tulla suureen tarpeeseen ja auttaa tekemään elämästä entistä mielekkäämpää. Osalle pyörälähetin työ voi olla se aivan ensimmäinen työpaikka ja työssä kertyykin arvokasta työkokemusta, joka voi auttaa myöhemmin hakeutumisessa toisenlaisiin työtehtäviin. Ahkeruus ja yritteliäisyys eivät jää työnantajilta huomaamatta ja pyörälähettinä toimiminen on osoitus näistä molemmista!